fredag, februar 23, 2007

Carneval og capoeira

Jes folks, på tide at jeg også kommer igang med blogginga her nede. Håper alt står vel til der hjemme i snøstormen. Hører mye her nede om stengte veier og butikker som snart er tomme for brød. Virker litt fjernt akkurat nå. Her nede er det mer sånn: "litt kaldt i dag, får vel ta på meg t-skjorta..." Uansett,,, Nå er carnevalet over, og byen har begynt å roe seg litt. Carnevalet var forholdsvis rolig for oss sindige sørlendinger men vi fikk da med oss litt. Masse folk mye stemming, og folk som var på scena for å riste løs, alle i skjørt, jenter trodde vi, men neida det var gutter,,, sånn kan det gå. Er mye denslags som popper fram under carneval, ikke bra. På Tirsdag var vi med å gikk i en slags parade, blokko som det heter. Under en tradisjonell bahaiansk(regionen vi bor i) blokko. Ganske moro, masse samba trommer og samba "dansing" fra vår side. Moro å ha vært med på, men åkei at det er over. Byen var ikke helt den samme, folk ofrer det meste for festen. F.eks på resturanten på pousadaen vår, var det bare en som gadd å komme på jobb på dagen, så han stakk like godt han og.
Ellers så er vi godt i gang med capoeira undervisning, var veldig spent på dette før vi begynte, og det er ganske spennans. Skikkelig hardkjør. ett eksempel på en økt: Oppvarming med løping og armhevinger om hverandre, 130 armhevninger til sammen. 50 sit ups, og diverse andre mage øvelser, X antall. Deretter 170 hopp. masse slå hjul, og andre snurre øvelser,,, jinga(grunnsteget i sporten, 80 spark. Og masse tøyeøvelser. Sitter ikke bare å tøyer selv, men blir tøyd. Det svir! men har nok ikke vondt av det. Også prøver vi å gå opp i bro, og sånn "breake" stå på hendan sak, skakke være lett! Så sånn er det... Ellers er alt vel, vi har kommet igang med portugisisk kurs, og begynner å lære litt, hvertfall. Til onsdag drar på klasse tur til Barra Grande, for å ha livreddnings kurs og spille volleyball. Tror det blir bra. Hørt mye bra om plassen! Kos dere i snøen så lenge folkens. Vi snakkes!

6 kommentarer:

Bjørn Stian sa...

Gøy å høre. Gleder meg vilt til Capoeira-oppvisning når dere er tilbake! Snakkes, grabbar!

Anonym sa...

Nå fant jeg ut at dere hadde blogg! Så gøy:) Er en smule misunnelig på dere...
Ellen

Anonym sa...

Hei gutter!
Ser jo ut som dere har det bra, veldig godt å høre. Jeg stiller sammen med BS som tilskuer under Capoeira oppvisningen(med dusker).
Siste nytt herfra er at Lennart har fått seg dame, og tro det eller ei, men det er Terese.(min gode venninne) så det var gøy. snøen er her på vei bort, så Tobben du kan sannsynlighvis se langt etter snø når du kommer.
Ellers får dere hilse Eirik Gunnufsen fra meg.
So long suckers!
Ole ;)

Anonym sa...

Hei Gutta!!
Gøy og høre hvordan dere har det. Gleder meg også til capoera oppvisning og til å se Ole Magnus med dusker på sidelinja.
Gunnlaug

Anonym sa...

Høres bra ut..! Hvem er best i Capoeira??

Svein sa...

Ingen av oss er gode i Capoeira. Men Tobben kan jo stå litt på hendene fra før av, så kanskje han er best...
Ser frem til capoeirafremvisning med Ole på siden med dusker...
Kos dere i slapset hjemme!